Centar dentalne medicine za implantologiju i estetsku stomatologiju
Nazovite nas

+385 52 449 455

+385 91 449 4555

Radno vrijeme

Pon-sri-pet: 08:30 – 16:30

Uto-čet: 13:30 – 20:30

Naruči se odmah!

Samo jedan klik do savršenog osmijeha!

Fiksna protetika

U fiksnu stomatološku protetiku ubrajaju se svi oni elementi koji se trajno ugrađuju u čeljust te ih pacijent sam ne može izvaditi.

Krunice

Krunice su fiksni protetski nadomjesci koji se ugrađuju na jedan zub ili zubni implantat.

Nakon cementiranja bilo na zub ili na implantat daju potpuno prirodan izgled poštivajući visoko postavljene estetske kriterije.

Krunice, koje ubrajamo u fiksnu stomatološku protetiku, mogu biti: metal-keramičke, cirkon-keramičke ili potpuno keramičke krunice.

Krunice se izrađuju u slučajevima kad je u većoj mjeri oštećen prirodni zub, bilo uslijed velikog karijesa, prijeloma ili iz estetskih razloga (npr. nezadovoljavajuća boja ili oblik zuba).

Metal-keramičke krunice (metalna osnova presvučena keramikom) imaju zadovoljavajuću estetiku i još uvijek u određenim slučajevima predstavljaju jedino moguće rješenje (npr. u mostovima koji imaju velike raspone zbog gubitka velikog broja zuba). Upravo zato u našem laboratoriju se metalna konstrukcija softwareski modelira i 3D printa uz najveću preciznost.

Cirkon-keramičke krunice (cirkonska baza presvučena keramikom) su estetski savršene krunice. Namijenjene su onima koji teže što prirodnijem savršenom osmijehu. Estetske karakteristike su iznimne i daju tehničaru mogućnost da izmodelira krunicu koju je teško razlikovati od prirodnog zuba.

Potpuno keramičke krunice izrađuju se od vrhunske keramike i najčešće se rabe onda kada je potrebno na prirodni zub ili implantat ugraditi samo jednu krunicu.

Za razliku od zubnih krunica koje se ugrađuju samo na jedan zub, u fiksnoj stomatološkoj protetici, djelomičnu bezubost moguće je rješiti i izradom mosta.

Ako pacijentu nedostaje više zubi, a preostali zubi nisu u najboljem estetskom stanju, tada se najčešće pristupa izradi keramičkih mostova na prirodnim zubima.

Zahvaljujući brojnim prednostima u implantologiji jedan ili više izgubljenih zuba može se protetski nadoknaditi keramičkim mostom na implantatu, a da se pri tome ne diraju preostali zdravi zubi.

Naruči se odmah


Priložite rendgensku sliku:


Prikupljeni podaci putem ove kontakt forme biti će isključivo korišteni za potrebu odgovora na vaš upit.